Bookmark and Share

Boekingen Rolinha Kross

Het Heinrich Heine Project

Heinrich Heine Project

Rolinha Kross (zang), Noa Eyl (viool), Bokkie Vink (tsimbel), Willem Raadsveld (contrabas). Deze bekende vertolkers van het Jiddische Lied en Oost-Europese muziek vormen de muzikale gelegenheidsformatie ’Het Heinrich Heine Project’. Ze hebben zich gestort op de poezie van de Duitse Romantische dichter Heinrich Heine. 

Heine (1797-1856) schreef vele ironische en spitsvondige gedichten die ook heden ten dage nog aanspreken. Hij is een uiterst scherp commentator van zijn tijd: zowel van het literaire en intellectuele leven als van het heersende politieke en sociale klimaat. Zijn Joods zelfbewustzijn doortrekt heel zijn oeuvre, van de wrange humor tot de klaagzangen waarmee hij zich solidair verklaart met alle slachtoffers van de menselijke geschiedenis. Een beroemde dichtbundel van hem is Das Buch der Lieder (Het Liederenboek) met onder andere ’Die Lorelei’, een van de bekendste gedichten uit de Duitse literatuur.

Voor meer informatie of boekingen, neem dan hier contact op.

Mazzeltov & Rolinha Kross

Mazzeltov & Rolinha Kross

Rolinha treed al sinds 2002 op met de Klezmerband Mazzeltov en heeft samen met hen 4 CD's uitgebracht. Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournee's door binnen- en buitenland, met zangeres Rolinha Kross als 'leading lady'. Met haar warme stem en openhartige uitstraling weet zij het publiek te overrompelen. De optredens in het Amsterdams Concertgebouw zijn een regelmatig terugkerend hoogtepunt voor de groep.

Verdere informatie op de site van Mazzeltov


Rolinha Kross & Odessa klezmer trio

Rolinha KrossJiddische en Sefardische liederen 
Passie en Virtuositeit, 
Levenslust en Melancholie...

Met haar prachtige stem, haar persoonlijke presentatie en haar humor krijgt Rolinha Kross elke zaal aan haar voeten. Zij wordt bijgestaan door het Odessa klezmer trio met gerenommeerde beroepsmusici op viool, altviool en accordeon.

Voor meer informatie of boekingen, neem dan contact op met violisten.nl.


Rolinha Kross boeken voor bruiloft, feest of evenement

Rolinha Kross

Ben je op zoek naar live dansmuziek voor een feest of evenement (o.a. bruiloft, personeelsfeest of jubileumfeest)? Rolinha treedt live op met muzikanten in verschillende bezettingen (vanaf een duo tot grotere samenstelling).

Voor meer informatie of boekingen, neem dan hier contact op.